Wie zijn wij

Van de makers van...

 

 

Met Diamant! 't Steentje van de Kempen zijn we niet aan ons proefstuk toe. Het merendeel van de ploeg ging al eerder samen aan de slag tijdens grote projecten die Nijlen in het voetlicht plaatsten. Denk maar aan De Moord van Nijlen (2006), Tussen Spanje & Oranje. De Heksen van Nijlen (2011) en Den Grooten Oorlog - Herdenking 1914-18 (2014). Ook nu hebben ze zich geëngageerd om van dit openluchtspektakel opnieuw een onvergetelijk evenement te maken waar nog lange tijd over nagepraat zal worden.

Natuurlijk is elke helpende hand van belang en zou het maar wat fijn zijn, mochten we iedereen hier kunnen voorstellen, maar dat zou ons te ver leiden. Toch willen we graag het team aan u voorstellen dat het hele project in goede banen leidt:

 

 

Kerngroep

 

Uiteraard is er voor elk (groot) project een groep mensen nodig die de leiding in handen neemt. Deze mensen zijn van onschatbare waarde! Zij  investeren ontelbaar veel uren in de organisatie en uitbouw van het evenement. Ze werken voor én achter de schermen en zorgen ervoor dat alles op wieltjes verloopt! Onze kerngroep bestaat uit Ziggy Adriaensen, Dirk Callens,  Lieve Cambré, Lieve De Saedeleer, Sonja Dieltjens, Eddy Dillen, Robin Jacobs, Hubert Lenaerts, Véronique Nijs, Matthias Serneels, Annelies Tack, Wilfried Serneels, Pol Van Camp, Hannes Van Roosbroeck en Monica Van Suetendael.

 

Naast de kerngroep zijn er nog verschillende deelgroepen die zich richten op een specifiek vakgebied. Sommigen hebben immers hun specialisatie of vakgebied waarin ze zich thuisvoelen. Deze werkgroepen staan onder leiding van één of enkele leden van de kerngroep.

 

Kostuumatelier

Met haar jarenlange ervaring achter een naaimachine en eerdere deelnames aan de projecten van de heksen en de herdenking lag het voor de hand dat Sonja Dieltjens het kostuumatelier voor haar rekening zou nemen. Naald en draad hebben geen geheimen voor haar en haar collega's van het naaiatelier! Zij zorgen ervoor dat alle acteurs en figuratenen hun persoonlijke fifties outfit krijgen aangemeten.

 

Haar- en make-upatelier

Naast de kledij wordt de typische fifties-look ook bepaald door het kapsel. Grote krulspelden, strikken en kilo's brylcream moeten er passeren via kapster Monica Van Suetendael en haar ploeg alvorens iemand naar het podium mag .

 

Decoratelier

De ideeën die de dames en heren van het decoratelier op tafel leggen, lijken wel onuitputtelijk! Onder leiding van Eddy Dillen worden ze ook binnen de kortste keren gerealiseerd. Hij wordt hierin bijgestaan door Robin Jacobs die op zoek gaat naar de nodige rekwisieten. Samen zorgen ze voor een heerlijke jaren '50-look! Hebt u nog typische fifties-spullen? Laat het dan zeker weten! Kijk hier wat we nog nodig hebben!

 

Klank- en lichtatelier

We hebben stilaan een vaste klank- en lichtman gevonden in Matthias Serneels. Als zoon van Wilfried en Sonja is hij bijna automatisch mee in het project 'gerold'. We kunnen er dan ook alleen maar blij om zijn dat hij bereid is om zijn audiovisuele kennis met ons te delen!

 

Promotie & communicatie

Op één of andere manier moeten we jullie ook laten weten wat we van plan zijn.  Anders blijven onze tickets in de kast en onze tribunes leeg. Niet de bedoeling dus.

Annelies Tack en Véronique Nijs hebben bewezen dat ze heel wat volk op de been kunnen brengen tijdens vorige projecten. Zij mogen ook deze keer bewijzen wat ze in hun mars hebben!

Achter de schermen krijgen ze ook nog steun van een derde teamlid: Hannes Van Roosbroeck.


De Moord van Nijlen


In 2006 werd Nijlen voor het eerst getrakteerd op een groots spektakel: 'De Moord van Nijlen'. Het waargebeurde verhaal van de overval op de pastoor van Nijlen en zijn meid. Honderden bezoekers kwamen kijken naar het werk van tientallen vrijwilligers en de vele verenigingen die hieraan meewerkten. De eerste stap naar een vijfjaarlijks massaspektakel was gezet.

Tussen Spanje & Oranje.

De Heksen van Nijlen.


In 2011 werd voor het eerst de hulp van regisseur Dirk Callens ingeroepen om een verhaal te schrijven over een eeuwenoude Nijlense legende. Catelijne Van den Bulcke, de heks van Nijlen, mocht onder het goedkeurend oog van bijna 2000 toeschouwers haar verhaal vertellen op het kerkplein. Het werd een onvergetelijk evenement dat mensen tot op vandaag dichter bij elkaar heeft gebracht.

Den Grooten Oorlog

Herdenking 1914-18


Het was de bedoeling er een vijfjaarlijkse traditie van te maken, maar met een restant van de Groote Oorlog in onze gemeente konden we de honderdjarige herdenking van Wereldoorlog I niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Vijf weken lang stond het Fort van Kessel in het teken van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog met als apotheose een 3D-projectie op de muren van het fort. Het resultaat was verbluffend. Duizenden bezoekers vonden hun weg naar de verschillende activiteiten waaraan meer dan 200 vrijwilligers hebben meegewerkt.DIAMANT! 't Steentje van de Kempen


Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 september 2019 is het zover!

Dan nemen de makers van 'Tussen Spanje & Oranje. De Heksen van Nijlen' en  'Herdenking 2014-18. Den Grooten Oorlog' u mee terug in de tijd!

De jaren '50 herleven op het Nijlens Kerkplein.

De tijd van volle staminees en bijhorende ambiance, van kermiskoersen en spiegeltenten.

De hoogdagen van 'den diamant'.


Blokkeer alvast het laatste weekeinde van september in uw agenda van 2019!

Contacteer ons!

Gemeente Nijlen

Afdeling Sociaal & Vrije tijd

Kerkstraat 4 - 2560 Nijlen

T 03 410 02 11  - info@diamant2019.be

© Alle rechten voorbehouden.

Een initiatief van Cultuurraad Nijlen & Gemeente Nijlen in samenwerking met Kempens Karakter en Briljante Kempen met steun van de Vlaamse overheid.